Anyagminták

Cégünk klasszikus kézműves terrazzo technológiával dolgozik, vagyis a terrazzo anyagkeverékekbe a zúzalékokat egyedi, tervezett receptúrák alapján adagoljuk, nem használunk gyári előre-kevert anyagokat. Ez lehetőséget ad a tervezőnek vagy a megrendelőnek, hogy az épület más színeihez, anyagaihoz harmonizáló egyedi alapszínű és szemcsetartalmú terrazzo burkolatokban gondolkozzon. Az elvárt megjelenésű felület eléréséhez mintákat, mintasorozatokat készítünk. A fotón éppen Sou Fujimoto nézi az epoxy-terrazzo mintáinkat:

Sou Fujimoto szemügyre veszi a Palazzo Kft. terrazzo burkolat színmintáit

Ugyan az a kőanyag-tartalom, kötőanyagban és kötőanyag nélkül

Zúzalékminták

Sok különböző színű és méretű nemeskő őrleményt használunk. A műemléki munkákhoz igyekszünk az eredeti kőanyagot, vagy ahhoz a lehető legközelebbi – ma fellelhető - zúzalékot használni.

Az eredeti műemléki terrazzo burkolat kiemelt részlete

Zúzalék mintasorozat a terrazzo rekonstrukcióhoz

A kortárs, új tervezésű terrazzókhoz pedig – a klasszikus színeken túl – rendelkezésre állnak izgalmas új lehetőségek, Így a színes mészkőőrleményeken kívül márvány-, gránit-, különböző színű üvegőrlemények, tükörtöret, de akár...

A zúzalékok különböző méretekben is elérhetőek.

Burkolatminták

Egy-egy terrazzo burkolat színe, felületi struktúrája, hangulata a szemcsetartalom színének, szemcseméretének, valamint a kötőanyag színének együttes hatásaként áll össze. Mérlegelendő szempont a tervezésnél, hogy mennyire legyen kontrasztos a szemcse a kötőanyaghoz képest, illetve, hogy sötét alapon világos szemcsével, vagy világos alapon sötét szemcsével érhető el jobban a kívánt hatás. A cement-terrazzo alapszíne a fehér- és a szürkecement kötőanyag fémoxid festékekkel való színezésével állítható be. A műgyanta-terrazzo epoxy kötőanyaga pedig RAL színkód alapján kikevert színezőpasztákkal.

*

*

*

Telephelyünkön sok cement- és epoxy színminta megtekinthető, kiválasztható, de alapot is adhat egy megálmodott keverék tervezéséhez. A sokféle hazai és külföldről beszerzett nemeskő őrleményt is érdemes kézbe fogni, egymáshoz hasonlítani.

*

*

*

*

*

*

*